Reprezentanţii Kremlinului au declarat vineri după-amiază că împărtăşesc poziţia exprimată de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, cu privire la ”nivelul periculos de jos” la care au ajuns relaţiile bilaterale dintre Washington şi Moscova, transmite RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, preşedintele american i-a acuzat pe membrii Congresului că târăsc relaţiile bilaterale ruso-americane la ”un nivel periculos de jos” şi fără precedent în interacţiunea dintre Moscova şi Washington.

Donald Trump este nemulţumit că a fost forţat de împrejurări să promulge o lege a sancţiunilor adoptată de congresmeni împotriva Rusiei, după ce aceştia i-au limitat posibilitatea de a ridica sancţiunile impuse în ultimii ani asupra Moscovei.

”Relaţia noastră cu Rusia este la un nivel fără precedent şi periculos de jos. Puteţi să mulţumiţi Congresului, adică aceloraşi oameni care nici măcar nu ne pot da o lege a asigurărilor de sănătate”, a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Miliardarul american a promovat din campania electorală o serie de relaţii mai apropiate cu Rusia, care este acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale şi a orchestrat mai multe atacuri cibernetice împotriva instituţiilor democraţilor, tocmai pentru a înclina balanţa electorală în favoarea lui Donald Trump.

”Suntem complet de acord cu opinia sa. Pericolul ar putea să vină din lipsa cooperării şi a interacţiunii pe subiecte cruciale pentru oamenii noştri, dar şi pentru întregi naţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

Premierul Medvedev a acuzat în urmă cu o zi că noile sancţiuni economice ar putea să ducă la un adevărat război comercial între Rusia şi Statele Unite, în vreme ce guvernanţii germani au ameninţat că vor exista contramăsuri împotriva Washingtonului, pentru că noile sancţiuni lovesc şi interesele companiilor din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.