Kremlinul dă asigurări că ”nu va lua în considerare” cereri occidentale de eliberare a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi şi se declară ”îngrijorat” de îndemnurile acestuia la manifestaţii în masă - ”ilegale” în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un caz întru totul intern, iar noi nu vom permite nimînui să se amestece în el”, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Peskov denunţă, de asemenea, ”îndemnuri îngrijorătoare” ale lui Navalnîi - arestat la întoarcerea sa în Rusia, duminică, după cinci luni de convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu noviciok de care-l acuză pe Vladimir Putin - la manifestaţii în masă împotriva plasării sale în detenţie.

Un tribunal rus a dispus luni plasarea în detenţie a opozantului rus Aleksei Navalnîi pe o peroadă de 30 de zile, începând de la data controversatei sale arestări, duminică, de către serviciul penitenciar rus (FSIN), la sosirea sa la Moscova.

Serviciile penitenciare ruseşti l-au arestat duminică pe Aleksei Navalnîi, căruia îi reproşează că a încălcat condiţiile unei pedepse cu închisoarea - cu suspendare - din 2014.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.