Cancelarul Trezoreriei Jeremy Hunt spune că Marea Britanie are "foarte puţină încredere" în declaraţiile Rusiei cu privire la atacul de la sala de concerte din Moscova, acuzând-o că a creat o "perdea de fum de propagandă" pentru a-şi apăra atacul asupra Ucrainei, însă în acelaşi timp avertizează că reapariţia organizaţiei Stat Islamic pe scena mondială ar trebui să stârnească îngrijorare, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 133 de persoane au fost ucise vineri de bărbaţi înarmaţi în sala de concerte Crocus City Hall dintr-o suburbie de la periferia nordică a Moscovei, iar gruparea Stat Islamic a revendicat atacul.

Autorităţile ruse nu au dat deocamdată vina pe grup, dar Vladimir Putin a declarat că atacatorii au fost prinşi în timp ce "se deplasau spre Ucraina, unde, potrivit informaţiilor preliminare, au avut o fereastră pentru a trece graniţa".

Serviciul de securitate FSB al Rusiei a declarat anterior că atacatorii au fost "în contact" cu persoane din Ucraina în timp ce încercau să fugă din ţară. Kievul a negat orice implicare în acest atac.

"Cred că avem foarte puţină încredere în tot ceea ce spune guvernul rus. Ştim că ei creează o perdea de fum de propagandă pentru a apăra o invazie absolut malefică a Ucrainei”, a declarat duminică ministrul britanic de finanţe la SkyNews. "Dar asta nu înseamnă că nu este o tragedie atunci când oameni nevinovaţi îşi pierd viaţa, când ai parte de atentate oribile”, a adăugat oficialul britanic.

"Dar mă tem că iau ceea ce spune guvernul rus cu un vârf de sare enorm, după ceea ce am văzut din partea lor în ultimii ani", a punctat Hunt.

Pe de altă parte, el a avertizat că Marea Britanie şi alte ţări europene ar trebui să fie "absolut" îngrijorate de reapariţia Stat Islamic pe scena mondială. "Suntem foarte norocoşi în această ţară că avem agenţii de informaţii incredibil de impresionanţi care au reuşit să zădărnicească o mulţime de ameninţări teroriste în ultimii ani, dar trebuie să rămânem vigilenţi", a declarat el pentru SkyNews. "Dacă este vorba de Statul Islamic, ei nu ţin cont de absolut nimic în ceea ce fac, sunt pregătiţi să ucidă în cel mai oribil mod", a avertizat Hunt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.