Kremlinul a refuzat să confirme dacă preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a prezentat scuze premierului israelian, Naftali Bennett, pentru afirmaţia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la faptul că Adolf Hitler ar fi avut sânge de evreu, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a anunţat că preşedintele Vladimir Putin şi-a prezentat scuze în timpul unui apel telefonic cu premierul israelian Bennett, în cursul zilei de joi. Bennett a precizat că a acceptat scuzele lui Putin, eveniment care evocă o concesie rară din partea liderului de la Kremlin şi o mustrare puternică a lui Lavrov.

Lavrov a afirmat săptămâna aceasta într-un interviu că Adolf Hitler ”avea sânge de evreu” şi că ”cei mai furioşi antisemiţi tind să fie evrei”. Remarcile incendiare au stârnit indignare în Israel.

El a ignorat faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este evreu.

”El (n.r. Zelensky) invocă un argument: ce fel de nazism pot să aibă (n.r. ucrainenii) dacă el este evreu. Poate mă înşel, dar Hitler avea şi sânge de evreu. Nu înseamnă absolut nimic. Poporul evreu înţelept spune că cei mai înflăcăraţi antisemiţi sunt de obicei evrei”, a mai subliniat Lavrov.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că Polonia prezintă o retorică ostilă, iar Varşovia ar putea fi ”o sursă de ameninţare”.

Declaraţiile lui Peskov au venit pe fondul solicitărilor Poloniei ca Uniunea Europeană să înăsprească sancţiunile şi NATO să înarmeze Ucraina. La începutul acestei săptămâni, ministrul polonez al luptei împotrica schimbărilor climatice, Anna Moskwa, a declarat că ”Polonia este mândră că se află pe lista ţărilor neprietenoase a lui Putin”.

Peskov a mai argumentat că nu ştie dacă va avea loc o paradă la Mariupol pe 9 mai pentru a comemora victoria Uniunii Sovietice în cel de-Al Doilea Război Mondial.

”Va veni momentul să marcăm Ziua Victoriei la Mariupol”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.