Reprezentantul Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat joi după-amiază că Moscova îşi va menţine şi proteja propriile interese în ciuda sancţiunilor impuse de Statele Unite. Reacţia purtătorului de cuvânt prezidenţial vine după ce premierul Medvedev a denunţat un adevărat război comercial lansat prin legea sancţiunilor de către Washington, transmite TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptul că Rusia îşi va menţine şi apăra interesele, asta nu ar trebui să fie o întrebare pentru nimeni”, a declarat Dimitri Peskov.

Însă, purtătorul de cuvânt prezidenţial a refuzat să comenteze declaraţiile premierului Medvedev cu privire la ”războiul comercial declanşat de Washington” prin înăsprirea sancţiunilor aplicate Rusiei.

”Nu am puterea de a comenta declaraţiile prim-ministrului. Vă recomand să-mi contactaţi omoloaga Natalia Timakova”, a precizat Peskov.

Preşedintele Trump a promulgat în urmă cu o zi o lege cu sancţiuni mai dure împotriva Moscovei, Teheranului şi Phenianului.

Cu doar câteva minute după ce a semnat legea, miliardarul republican s-a plâns că aceasta este plină de greşeli şi include o serie de condiţii neconstituţionale. De asemenea, acesta şi-a exprimat speranţa că legea sancţiunilor nu va împiedica eforturile întreprinse de americani împreună cu aliaţii europeni pentru a rezolva criza din estul Ucrainei.

Moscova a început de săptămâna trecută să pregătească un răspuns faţă de noile sancţiuni, atunci când a anunţat o reducere foarte dramatică a prezenţei diplomatice americane în Rusia.

”Relaţiile sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece. Acestea se pot deteriora şi mai mult”, a avertizat marţi Rex Tillerson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.