Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un, care îşi menţine dintotdeauna învăluiţi în mister copiii - născuţi în 2010, 2013 şi 2019 - şi-a multiplicat apariţiile alături de fiica sa Kim Ju Ae, începând din noiembrie 2022, însă nu l-a prezentat niciodată nord-coreenilor pe fiul său, cel mai mare dintre copiii săi, din cauza înfăţişării fizice a băiatului, pe care o consideră neatrăgătoare, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa l-a prezentat de altfel drept o fată, însă este vorba despre un băiat.

Cel mai vechi cotidian sud-coreean de limbp engleză, The Korea Times, dezvăluia în august, pe baza unor informaţii ”de la o agenţie de informaţii externă”, că primul copil al lui Kim Jong Un este un băiat.

Cotidianul dezvăluie acum că ”înfăţişarea fizică puţin atrăgătoare a băiatului pare că l-a descurajat pe Kim să-şi dezvăluie fiul publicului”.

UN BĂIAT ”PALID ŞI SLAB”

Un pensionar din cadrul Serviciului Naţional sud-coreean de Informaţii (NIS), Choe Su-yong, dezvăluie publicaţiei că, ”spre deosebire de tatăl sau sora sa, plinuţă şi bine hrănită, se spune că fiul lui Kim este palid şi slab”, un lucru care-l ruşinează pe tatăl său.

Aceste declaraţii sunt în concordanţă cu declaraţii ale unor apropiaţi ai lui Kim Jong Un, potrivit cărora dictatorul a ales să o prezinte publicului pe Kim Ju Ae pentru că ”ea este cea ca., dar mai ales poveştii personale a acestuia.

Kim Jong Un a fost acuzat de faptul că exagerează să semene cu Kim Il Sung, bunicul său, cu scopul de a-şi consolida propria legitimitate, la începutul dictaturii sale.

El era foarte slab pe când era tânăr, iar tatăl şi mătuşa sa l-au obligat să se îngraşe, ”pentru a-şi proiecta autoritatea”.

A fi dolofan este un lucru liniştitor în Coreea de Nord, unde ”a fi slab şi auster le aminteşte locuitorilor că aproximativ un milion de oameni au murit de foame la sfârşitul anlor '90”.

Faptul că Kim Jong Un preferă să o prezinte nord-coreenilor pe fiica sa Kim Ju Ae şi nu pe fiul său mai mare a alimentat un potop de zvonuri potrivit căruia fiul dictatorului ar suferi de probleme mentale.

Însă nu s-a prezentat niciodată vreo probă în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.