Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns cu trenul în oraşul rus Vladivostok miercuri pentru summit-ul cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a declarat miercuri că speră să aibă discuţii concrete cu liderul rus cu privire la eforturile de a încheia disputa nucleară din peninsula coreeană.

„Sper că discuţiile vor fi de succes şi folositoare. Sper că putem să vorbim despre întrebări concrete privind negocierile de pace pe peninsula coreeană şi relaţiile noastre bilaterale”, a afirmat el, declaraţii transmise de televiziunea rusă de stat Rossiya 24.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Trenul blindat cu care a călătorit Kim a ajuns la Vladivostok la câteva ore după ce a trecut graniţa în Rusia.

După o scurtă întârziere timp care a fost întinsun covor roşu în faţa uşii vagonului din care a ieşit Kim, aceasta s-a deschis iar liderul nord-coreean a părăsit trenul zâmbitor.

Kim a fost întâmpinat cu o gardă de onoare a trupelor ruseşti în faţa gării. Orchestra militară a cântat mai întâi imnul naţional al Coreei de Nord şi apoi pe cel al Rusiei.

După ce oficialii celor două delegaţii şi-au strâns mâna, Kim s-a urcat într-o limuzină neagră şi a părăsit gara. În jur de 10 ofiţeri de securitate nord-coreeni au alergat alături de maşină pentru prima sută de metri a călătoriei.

Kim va participa la discuţii cu Putin joi într-un campus universitar situat pe o insulă în apropiere de Vladivostok. Acesta este primul summit dintre cei doi lideri iar disputa privind programul nuclear al Coreei de Nord va fi principalul subiect de discuţie.

Întâlnirea are loc la două luni după un summit de la Vietnam între Kim şi preşedintele american Donald Trump care s-a încheiat cu un eşec. Astfel, Kim pare să caute şi în alte părţi susţinere financiară.

Pentru Putin, summit-ul este o oportunitate de a demonstra că Rusia rămâne un actor important pe scena globală în ciuda faptului că este şi ea subiectul unor sancţiuni din partea comunităţii internaţionale din cauza intervenţiei în Ucraina.

Analiştii consideră însă că Kim nu va obţine promisiuni substanţiale privind ridicarea sancţiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.