Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat o unitate de tancuri care a invadat Seulul în timpul Războiului din Coreea (1950-1953) şi a cerut intensificarea pregătirilor pentru luptă, a relatat luni presa de stat, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relaţiile intercoreene sunt la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, iar la începutul acestui an Phenianul s-a referit la Coreea de Sud ca fiind "principalul său inamic" şi a ameninţat cu războiul pentru orice încălcare a teritoriului său "chiar şi cu 0,001 milimetri".

Duminică, Kim Jong Un a vizitat divizia blindată 105 Seul Ryu Kyong Su, a declarat agenţia oficială de ştiri KCNA, iar mass-media de stat l-a arătat trecând în revistă planurile de a ataca, susţine propaganda, Coreea de Sud.

"Divizia a fost prima care a atacat spre Seul şi a arborat steagul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) pe clădirea Capitoliului marionetă", a precizat KCNA, agenţia de ştiri a dictaturii nord-coreene. Această unitate de tancuri "a realizat fapte remarcabile în numeroase bătălii în timpul ultimului Război de Eliberare a Patriei", a adăugat agenţia de presă.

Cele două ţări se află în război, din punct de vedere tehnic, din 1953, când un armistiţiu mai degrabă decât un tratat de pace a pus capăt conflictului armat de trei ani.

Kim Jong Un a supervizat un exerciţiu al unităţii de tancuri şi s-a declarat "foarte mulţumit" de nivelul de pregătire al echipajelor şi de "voinţa lor puternică de a anihila inamicul", a precizat KCNA.

Liderul a cerut, de asemenea, mai multă "educaţie ideologică" pentru a-i ajuta pe soldaţi să meargă "mai departe în pregătirile de război şi să-şi consolideze capacitatea de luptă".

Kim a vizitat şi cantina unităţii de tancuri şi a asistat la masa soldaţilor, într-un moment în care ţara pare să se confrunte cu o penurie de alimente.

Supraveghetorii ar trebui "să acorde întotdeauna o atenţie deosebită îmbunătăţirii alimentaţiei soldaţilor" pentru a "asigura aprovizionarea regulată şi la timp cu carne, legume şi diverse produse alimentare", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.