Armata ucraineană a anunţat, sâmbătă, că a ucis sau a rănit "comandanţi de rang înalt" ai marinei ruse în atacul său din ziua precedentă împotriva sediului Flotei Mării Negre din Sevastopol, în Crimeea anexată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât mai curând posibil, iar rezultatul este de zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai flotei", a declarat armata de la Kiev. Aceasta a afirmat că atacul a avut loc "în timpul unei reuniuni a liderilor forţelor navale ruseşti".

Vineri, Kievul a revendicat o "lovitură reuşită" asupra cartierului general al flotei ruseşti din Marea Neagră, care s-a soldat cu cel puţin un mort, .

Această regiune ucraineană anexată de Moscova în 2014 şi oraşul Sevastopol, unde este cartierul general al marinei, se află în centrul dispozitivului militar al Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

Guvernatorul Sevastopolului, instalat de Moscova, a avertizat, de asemenea, cu privire la posibilitatea unui nou atac cu rachete ucrainene asupra oraşului. "Atenţie, pericol de rachete! Pericol de rachete!", a avertizat Mihail Razvojaev pe Telegram.



"Închideţi bine ferestrele şi staţi departe de ele", a adăugat el, îndemnând oamenii din maşini şi din mijloacele de transport în comun să se adăpostească. La scurt timp după aceea, el a anunţat că "pericolul [a fost] depăşit". Mihail Razvojaev declarase anterior că "fragmente" ale unei rachete au căzut la periferia oraşului Sevastopol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.