China vrea să desfăşoare un ”atac asemănător” celui al Hamas în Israel de la 7 octombrie pe Insula Taiwan, susţine unul dintre liderii Hamas în străinătate, Khaled Meshaal, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianjul francez scrie că liderul Hamas a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat joi postului egiptean de televiziune Sada Elbalad Egypt, şi precizează că nu a putut verifica traducerea declaraţiilor lui Khaled Meshaal.

Considerat unul dintre fondatorii mişcării teroriste, Khaled Meshaal, exilat în Qatar, este un membru al Biroului Politic al Hamas de la înfiinţarea orgabnzaţiei.

El a fost preşedintele Biroului Politic al Hamas în perioada 1996-2017.

China ar fi catalogat atacul de la 7 octombrie drept un exemplu ”orbitor”, declara el postului egiptean.

Organizaţia teroristă Hamas a lansat la 7 octombrie o ofensivă brutală şi neaşteptată pe teritoriul israelian.

Mii de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, iar comandouri s-au infiltrat prin mai multe puncte şi au masacrat civili şi militari.

Aproximativ 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, majoritatea civili, în ziua atacului.

Israelul a ucis, în represalii, 8.005 palestinieni, inclusiv 3.324 de copii în Fâşia Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

”ARABII DAU O LECŢIE ÎNTREGII LUMI”

Guvernul chinez consideră Taiwanul, în care trăiesc 23 de milioane de oameni, drept o parte a teritoriului chinez, pe care s-a angajat să-l reunească într-i bună zi cu China, cu forţa dacă este nevoie.

Beijingul şi-a intensificat în ultimii ani ameninţările militare şi presiunile politice şi economice asupra acestei insule autonome.

În aprilie, China a desfălurat exerciţii militare simulând o încercuire a insulei, după o întâlnire între preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor americane de atunci,  Kevin McCarthy, în California.

”Ruşii ne-au spus că operaţiunea noastră din 7/10 va fi predată în academiile militare”, se laudă în acest interviu liderul Hamas.

”Ei au beneficiat de atacul nostru, pentru că el a deturnat atenţia Statelor Unite de la Răzbnoiul din Ucraina”, a adăugat el.

Rusia primea joi, în ziua interviului, o delegaţie Hamas la Moscova.

”Arabii dau o lecţie întregii lumi”, conchidea Khaled Meshaal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.