Secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, John Kelly, le-a promis joi seară miniştrilor mexicani că nu va exista ”nicio deportare în masă” şi nu se va recurge la forţă militară împotriva imigranţilor din Statele Unite, transmite Frace Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu va exista nicio repetare a unor deportări în masă. Nu va exista nicio forţă militară în operaţiunile de gestionare a imigraţiei”, a declarat Kelly într-o conferinţă de presă din Ciudad de Mexico.

Întâlnirea dintre secretarul american şi miniştrii mexicani reprezintă o încercare de a reduce tensiunile diplomatice, generate de poziţia extrem de dură vizavi de comerţ şi imigraţie promovată de către preşedintele Donald Trump.

Însă, cu doar câteva ore înainte de transmiterea acestui mesaj diplomatic de către Kelly în Ciudad de Mexico, preşedintele Trump a sugerat accelerarea prin militarizare a operaţiunilor de deportare, într-un discurs de la Casa Albă.

John Kelley a semnat la începutul săptămânii o nouă serie de ordine privind arestarea şi deportarea imigranţilor ilegali, dintre care mulţi provin din Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.