Kazahstanul a lansat luni o campanie de vaccinare împotriva covid-19 cu un vaccin dezvoltat de către această ţară din Asia Centrală, denumit QazVac, aflat în prezent în teste clinice în faza 3, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit televiziunii publice, 50.000 de doze de vaccin dezvoltat de către Institutul de stat de cercetare în probleme de securitate biologică au fost distribuite în întreaga ţară.

Ministrul kazah al Sănătăţii Alaksei Ţoi, a fost vaccinat cu prima doză de vaccin, în direct, la televiziune.

El a declarat că se simte ”bine” şi a anunţat că Guvernul negociază cu Turcia să producă mai multe loturi.

Preşedintele kazah Kasim-Jomart Tokaiev salutat acest progres ştiinţific al ţării sale, care devine ”una dintre cele câteva ţări” din lume care şi-au dezvoltat propriul vaccin împotriva covid-19.

Kazahstanul a fost prima ţară străină care a produs pe teritoriul său vacinul rusesc anticovid Sputnik V, care a dominat, până în prezent, campania de vaccinare kazahă împotriva noului coronavirus.

Potrivit lui Aleksei Ţoi, una din 20 de persoane a fost vaccinată în Kazahstan de la începutul lui februarie.

Potrivit unor date oficiale publicate luni, peste 309.000 de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19, iar 3.570 au murit din această cauză în Kazahstan, o ţară cu 19 milioane de locuitori.

Această fostă republică sovietică este prima economie în Asia Centrală, mulţumită zăcămintelor sale de hidrocarburi şi de resurse naturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.