Demnitarii şi vizitatorii kazahi îşi vor lăsa telefoanele mobile la intrarea clădirilor guvernamentale începând cu 24 martie pentru a preveni scurgerile de informaţii clasificate, după cum se arată într-un document divulgat presei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost înregistrate cazuri din ce în ce mai frecvente de scurgere a informaţiilor confidenţiale prin intermediul aplicaţiei WhatsApp”, se arată în documentul divulgat presei, prin care oficialii statului sunt instruiţi să prevină scurgerile de informaţii prin folosirea unor telefoane de bază, fără camere, aplicaţii mobile sau acces la internet.

Scurgerile de informaţii în Kazahstan sunt destul de frecvente, după cum demostrează şi documentul despre divulgarea informaţiilor confidenţiale, care a apărut imediat în presa kazahă. Documenetele divulgate privesc tot felul de informaţii, de la planuri de privatizare şi modificări ale bugetelor companiilor de stat, care pot duce la devalorizarea acestora, până la videoclipuri şi imagini elocvente de la locurile crimelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.