Kari Lake, candidata republicană pentru postul de guvernatoare a statului Arizona, a refuzat să îşi accepte înfrângerea joi, primiţând în schimb să ”lupte mai departe” într-un nou videoclip postat pe Twitter, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Associated Press a estimat că Lake va pierde cursa în faţa democratei Katie Hobbs. Lake, care a făcut din negarea alegerilor o piesă centrală a campaniei ei, a refuzat să-şi recunoască adversara drept câştigătoare.

În videoclipul de două minute şi jumătate postat pe Twitter, Lake s-a concentrat pe cozile lungi la urne în ziua alegerilor şi a acuzat în mod fals că ”zeci de mii” de alegători din Maricopa au fost privaţi de drepturile electorale.. Ea a sugerat acţiuni în justiţie, spunând că a adunat ”cea mai bună şi mai strălucită” echipă juridică.

”De doi ani trag un semnal de alarmă despre sistemul nostru electoral din Arizona. Iar săptămâna trecută a frost confirmat tot ce am spus. Oficialii noştri electorali au eşuat lamentabil. Ceea ce s-a întâmplat cu locuitorii din Arizona în ziua alegerilor este de neiertat”, a afirmat ea.

Au existat defecţiuni ale echipamentelor în aproximativ o treime din secţiile de votare în ziua alegerilor din Maricopa, dar alegătorii au putut în continuare să voteze. Oficialii au găsit o soluţie până în după-amiaza alegerilor. Un judecător a respins un proces intentat de republicani pentru prelungirea orelor de vot, declarând că nu există dovezi că alegătorii au fost privaţi de dreptul de a vota.

”Suntem foarte încrezători că fiecare alegător a avut posibilitatea de a vota şi de a avea votul luat în considerare. Nimeni nu a fost privat de drepturi astăzi”, a declarat Bill Gates, preşedintele consiliului de supraveghere al comitatului Maricopa, în ziua alegerilor.

Acest lucru nu a împiedicat răspândirea dezinformării despre alegeri. În timpul primei reuniuni postelectorale a consiliului de supraveghere al comitatului Maricopa de miercuri, vorbitorii au numit alegerile ”o înşelătorie”, ”o farsă”, ”ilegale” şi ””un dezastru total”, potrivit cotidianulu american Arizona Republic.

Lake a fost unul dintre cei câţiva candidaţi înfrânţi în alegeri care au negat rezultatele. Unii dintre aceşti candidaţi, inclusiv Blake Masters, un republican care candidează pentru senat în Arizona, şi-au admis înfrângerile. Alţii, inclusiv Mark Finchem, un parlamentar de extremă dreaptă care candidează pentru a deveni cel mai important oficial electoral din Arizona, au refuzat să accepte că a pierdut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.