Rapperul american Kanye West şi-a anunţat luni intenţia de a cumpăra până la sfârşitul lui 2022 reţeaua de socializare Parler, deosebit de prizată de conservatori în Statele Unite, dar şi de către apropiaţi ai lui Donald Trump, o platformă care promovează o libertate de exprimare totală, după ce Twitter şi Instagram i-au suspendat accesul lui Kanye West din cauza unor declaraţii antisemite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o lume în care opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber”, subliniază cel care se numeşte Ye, într-un comunicat publicat de Parler.

Valoarea tranzacţiei - care urmează să fie încheiată în al patrulea trimestru al lui 2022 - nu a fost dezvăluită.

Kanye West s-a aflat, în ultimele zile, în centrul mai multor polemici, după ce a purtat un tricou care deturnează sloganul antirasist ”Black Lives Matter” şi din cauză că a publicat pe Instagram şi Twitter declaraţii considerate antisemite.

Conturile i-au fost restrânse în urma publicării acestor mesaje, ceea ce subliniază, acuză el, o presupusă influenţă a comunităţii evreieşti.

”Ye face un pas revoluţionar în spaţiul mediatic al libertăţii de exprimare şi nu va mai avea niciodată de ce să se teamă că va fi retras de pe reţele de socializare”, subliniază directorul general al Parler, George Farmer.

”Încă o dată, Ye dovedeşte că este cu un pas înaintea versiunii presei tradiţionale”, afirmă Farmer.

Reţeaua se cataloghează ea însăşi drept o ”forţă în lupta împotriva Big Tech, Big Government, cenzurii şi cancel culture”.

11 MILIOANE DE DESCĂRCĂRI

Popularitatea Parler - lansată în 2018 - a crescut vertiginos în urma interzicerii definitive a accesului pe Twitter a lui Donald Trump, la puţin timp după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, când fostul preşedinte american a fost acuzat de faptul că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Însă Apple şi Google - care au deplâns o multiplicare a ameninţărilor cu violenţe şi a unor activităţi ilegale pe reţea - au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare.

Amazon Web Services (AWS) a decis să nu o mai găzduiască serverele sale, ceea ce a condus la o ostracizare a platformei.

Parler este acceptată din nou în App Store, din aprilie 2021, iar în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Potrivit SensorTower, aplicaţia Parler a fost descărcată de 11 milioane de ori - dintre care de 141.000 în perioada aprilie 2021-ianuarie 2022.

Truth Social, reţeaua lansată de către Trump, a fost la rândul ei aprobată în Google Play Store săptămâna trecută, după ce a acceptat să-şi actualizeze regulamentul cu privire la retragerea mesajelor care incită la violenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.