Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a cerut duminică încetarea imediată a focului în Gaza şi a făcut presiuni puternice asupra Israelului pentru a creşte fluxul de ajutor în scopul atenuării a ceea ce a numit ea condiţii "inumane" şi o "catastrofă umanitară" pentru poporul palestinian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile lui Harris au fost printre cele mai tranşante de până acum ale unui lider de rang înalt al guvernului american care a cerut Israelului să îmbunătăţească lucrurile în Gaza.

Vicepreşedintele, care a vorbit la un eveniment organizat în Selma, Alabama, pentru a comemora "Duminica sângeroasă", când trupele de stat au bătut protestatari paşnici, a îndemnat Hamas să accepte un acord de eliberare a ostaticilor care ar da startul unei încetări a focului de şase săptămâni şi ar permite acordarea de ajutoare suplimentare.

"Oamenii din Gaza mor de foame. Condiţiile sunt inumane şi umanitatea noastră comună ne obligă să acţionăm", a declarat Harris. "Guvernul israelian trebuie să facă mai mult pentru a creşte semnificativ fluxul de ajutoare. Nu există scuze".

Israelul a boicotat discuţiile de încetare a focului în Gaza, de duminică, de la Cairo, după ce Hamas a respins cererea sa de a obţine o listă completă cu ostaticii care sunt încă în viaţă, potrivit unui jurnal israelian.

"Hamas susţine că doreşte o încetare a focului. Ei bine, există o înţelegere pe masă. Şi, aşa cum am spus, Hamas trebuie să fie de acord cu această înţelegere", a declarat Harris. "Să obţinem o încetare a focului. Să îi reunim pe ostatici cu familiile lor. Şi să oferim ajutor imediat populaţiei din Gaza"..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.