Liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a declarat sâmbătă după-amiază că polonezii au dreptul moral să le spună ”nu” refugiaţilor, deşi Comisia Europeană a lansat recent o procedură de infringement după refuzul Varşoviei de a primi cota de refugiaţi alocată de către Bruxelles, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu am exploatat ţările din care provin refugiaţii care vin în aceste zile în Europa. Noi nu le-am folosit forţa de muncă şi, în final, noi nu i-am invitat în Europa. Noi avem dreptul moral de a spune nu”, a declarat Kaczynski la Convenţia PiS organizată în localitatea Przysucha.

Comisia Europeană a lansat luna trecută o procedură de infringement împotriva Poloniei, Cehiei şi Ungariei pentru că au refuzat să primească cotele de solicitanţi de azil alocate de către Bruxelles.

Din poziţia de lider al formaţiunii de guvernământ, Kaczynski a criticat adeseori schema de relocare pentru migranţii din Uniunea Europeană.

De asemenea, acesta a susţinut că nu va accepta ca formaţiunea conservatoare să fie catalogată drept antieuropeană, după ce a susţinut în urmă cu 13 ani aderarea la UE.

”Faptul că apreciem fondurile europene, asta nu înseamnă că am pierdut dreptul să facem anumite evaluări, inclusiv cele legate de contextul istoric”, a completat Kaczynski.

Liderul PiS s-a plâns că polonezii nu au primit niciodată compensaţii pentru pierderile suferite în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

În timpul discursului, acesta a precizat că executivul ar trebui să crească cheltuielile sociale, atât timp cât situaţia economică permite o asemenea măsură. Jaroslaw Kaczynski a precizat că există, de asemenea, nevoia reducerii capitalului străin în piaţa mass-media din Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.