O instanţă germană a trimis vineri în spatele gratiilor doi traficanţi sirieni, care sunt responsabili pentru moartea a 13 migranţi într-un naufragiu din urmă cu doi ani din Marea Mediterană, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi copii sunt în continuare dispăruţi, după ce o ambarcaţiune gonflabilă s-a ciocnit în urmă cu doi ani de un cargobot în largul insulei elene Lesbos.

Un sirian în vârstă de 27 de ani, care a organizat trecerea din Turcia în Grecia, a primit o sentinţă de patru ani cu executare în Germania.

Între timp, sirianul care naviga ambarcaţiunea gonflabilă va petrece doi ani şi jumătate în spatele gratiilor. Acesta nu a trebuit să plătească pentru trecere, după ce s-a oferit să navigheze ambarcaţiunea cu migranţi în Marea Mediterană.

Un al treilea bărbat a primit o condamnare cu suspendare pentru naufragiul din largul insulei Lesbos.

Acest caz a fost judecat de o instanţă germană după ce unul dintre traficanţi a fost arestat în tabăra Brghausen, situată în partea sud-estică a Germaniei.

Potrivit procurorilor, cel puţin 46 de persoane erau în ambarcaţiune, iar printre morţi se numără inclusiv cinci copii. De asemenea, procurorii au cerut o condamnare mai lungă de 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru sirianul care a organizat trecerea din Turcia în Grecia.

Însă, judecătorul a argumentat că acesta este doar un ”peşte mic”, iar bărbaţii responsabili pentru incident erau la rândul lor migranţi şi nu încercau să obţină bani de pe urma celorlalţi refugiaţi sirieni. Fiecare migrant a plătit 100 de dolari pentru un loc pe ambarcaţiune, prin comparaţie cu miile de dolari cerute de traficanţii de migranţi pentru a naviga spre Grecia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.