Fostul preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, a fost condamnat din nou la închisoare pe viaţă, într-un dosar în care a fost găsit vinovat pentru scurgerea de secrete de stat şi spionaj în favoarea Qatarului. Acesta este al patrulea dosar, instrumentat de magistraţii egipteni, în care este condamnat Morsi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, liderul Frăţiei Musulmane a fost deja condamnat la pedeapsa cu moartea pentru o evadare în masă a prizonierilor egipteni, în timpul protestelor care au determinat demisia fostul preşedinte Hosni Mubarek.

De asemenea, Morsi are la activ o altă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru spionaj în favoarea grupării palestiniene Hamas.

Justiţia a aprobat condamnarea la moarte a altor şase inculpaţi, inclusiv a trei jurnalişti Al-Jazeera. Alţi doi asociaţi ai lui Morsi au primit închisoare pe viaţă.

Procurorii susţin că inculpaţii l-au sprijinit pe Morsi în scurgerea unor informaţii confidenţiale între serviciile secrete din Qatar. În documente erau expuse depozitele de arme ale militarilor egipteni.

Toţi acuzaţii pot face apel la decizie în cadrul Înalţii Curţi de Casaţie a Egiptului, însă cei trei jurnalişti ai Al-Jazeera au fost condamnaţi în abesenţă şi se află în siguranţă pe teritoriul Qatar.

Relaţiile dintren cele două state arabe sunt extrem de tensionate de la preluarea puterii de către Abdel Fattah al-Sisi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.