Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a anunţat marţi că justiţia belgiană a amânat la 16 decembrie o audiere cu privire la mandatul de arestare emis de Spania în vederea extrădării sale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Puigdemont a fugit în Belgia, unde trăieşte în exil, după secesiunea eşuată a Cataloniei în 2017.

Madridul, care nu a reuşit să obţină extrădarea sa, a lansat o nouă procedură în acest sens, după ce Curtea Supremă spaniolă a condamnat alţi nouă lideri separatişti la pedepse de până la 13 ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-au jucat în secesiunea eşuată din 2017.

Numărul doi în Guvernul spaniol, Carmen Calvo, a declarat marţi că Madridul nu ar înţelege de ce Belgia nu l-ar preda Spaniei pe Puigdemont.

”Ar fi inacceptabil să se refuze (extrădarea lui Puigdemont) unei ţări democratice, după decizia Curţii Supreme”, a declarat ea la postul de radio Onda Cero.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.