Justiţia americană i-a aplicat o nouă lovitură preşedintelui american Donald Trump, împiedicând intrarea în vigoare, prevăzută duminică, a unei măsuri care ar fi limitat emiterea de vize imigranţilor care nu au o asigurare de sănătate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesizat de urgenţă, un judecător federal din Oregon a blocat sâmbătă o ”proclamaţie prezidenţială” - pe o perioadă de 28 de zile -, pentru a le da mai mult timp părţilor să prezinte argumente pe fond, potrivit unei copii a hotărârii, pe care AFP scrie că a consultat-o.

”Hotărârea unui singur judecător de a anula o politică care, potrivit preşedintelui, este cea mai în măsură să protejeze sistemul de sănătate american, este nedreaptă şi rea”, a reacţionat duminică Casa Albă.

Doar imigranţii care pot dovedi că ”nu vor impune o povară substanţială” sistemului de sănătate american vor primi vize de intrare în ţară, a decis Trump la începutul lui octombrie.

”Imigranţii care intră în ţara noastră nu ar trebui să ne apese sistemul de sănătate şi, în consecinţă, pe contribuabilii americani”, afirmă el în această proclamaţie.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale şi restricţii în primirea străinilor constituie unii dintre principalii piloni ai politicii lui Donald Trump.

Un mare număr de decizii ale locatarului Casei Albe au fost blocate de justiţie.

Administraţia miliardarului republican a formulat cu regualritate recursuri la Curtea Supremă, care i-a dat dreptate în douărânduri în această vară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.