Premierul canadian Justin Trudeau a mărşăluit, sâmbătă, cu protestatarii adunaţi în capitala Ottawa, în sprijinul mişcării de protest care are loc în Iran de mai bine de 40 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom continua lupta noastră pentru un viitor mai bun, pentru toată lumea de pe planetă, în special pentru femeile din Iran care au suferit”, a spus Justin Trudeau reporterilor, vorbind în faţa unui banner alb acoperit cu zeci de amprente roşii de mâini.

"Suntem aici în semn de solidaritate cu voi şi vom continua să fim aşa”, a adăugat el.

Alături de el, soţia sa, Sophie Grégoire Trudeau, a explicat că este prezentă pentru că „libertatea unei femei este libertatea tuturor femeilor”.

Şeful guvernului canadian şi-a amintit că a anunţat mai multe sancţiuni împotriva a zeci de înalţi oficiali ai regimului iranian în ultima lună ca răspuns la „încălcările sistematice ale drepturilor omului” în timpul demonstraţiilor din ţară.

Protestele, conduse în special de femei, nu au încetat de la moartea Mahsiei Amini, în vârstă de 22 de ani, pe 16 septembrie.

Mahsa Amini a murit la trei zile după ce a fost arestată la Teheran de poliţia morală, care a acuzat-o că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.