Jurnalista Marina Ovsiannikova, cunoscută după ce a manifestat împotriva ofensivei ruse în Ucraina la o televiziune rusă de stat, a fost condamnată - în alt dosar - la opt ani şi jumătate de închisoare, în contumacie, deoarece a criticat armata, anunţă miercuri un tribunal rusesc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalista, care a fugit din Rusia în urmă cu un an, era anchetată cu privire la ”difuzare de informaţii mincinoase” despre Forţele Armate ruse, după ce a fost condamnată, în august 2022,  cu privire la aceeaşi faptă la plata unei amenzi.

Potrivit agenţiei ruse de presă de stat RIA Novosti, ea a fost condamnată de această dată pentru că a manifestat singură - cu o pancartă - împotriva ofensivei ruse în Ucraina.

Marina Ovsiannikova a devenit celebră la jumătatea lui martie 2022, după ce a apărut, în plin jurnal, pe platoul de filmare al unei televizini prio-Kremlin la care muncea.

În timpul intervenţiei sale, ea purta o pancartă prin care denunţa ofensiva în Ucraina şi ”propaganda” presei ruse controlate de putere.

Imagini de la gestl său, la doar câteva săptămâni de la invazia rusă, au făcut înconjurul lumi.

Mulţi i-au salutat curajul, în plină reprimare a oricăriei voci critice în Rusia.

În iulie 2022, ea a fost arestată după ce a manifestat singură, în apropiere de Kremlin, agitând o pancartă prin care critica intervenţia militară rusă în Ucraina şi pe preşedintele rus Vladimir Putin.

În octombrie 2022, în timp ce era arestată la domiciliu, ea a fugit din Rusia împreună cu fiica sa.

Jurnalista se află în prezent în Franţa, potrivit contului său de Instagram

Reprimarea în Rusia a oricărei voci critice a Kremlinului şi a ofensivei ruse în Ucraina a atins este în continuare în toi.

Mulţi reprezentanţki ai opoziţiei şi simpli cetăţeni au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea grele.

Zeci de mii de ruşi - opozanţi, jurnalişti şi activişti - au ales să se exileze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.