Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că liderii UE se vor întâlni din nou dacă parlamentul britanic va respinge pentru a treia oară acordul Brexitului negociat de premierul Theresa May, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cazul în care acordul de retragere nu va fi aprobat de Camera Comunelor, vom avea o a doua întâlnire a Consiliului European săptămâna viitoare”, a declarat Juncker în faţa reporterilor la Bruxelles.
 
Premierul britanic, Theresa May, prezentă şi ea la summit, a declarat că Marea Britanie trebuie să livreze Brexitul pentru poporul britanic.
 
„După cum am spus ieri, această amânare reprezintă un regret personal pentru mine. Dar o amânare scurtă ar acorda parlamentului timpul necesar pentru a lua o decizie finală care va livra rezultatul referendumului”, a afirmat ea.
 
May a fost întrebată dacă respingerea pentru a treia oară a acordului va duce la un Brexit fără acord. Ea a răspuns: „Ceea ce este important este ca parlamentul să livreze rezultatul referendumului şi să livrăm Brexitul pentru poporul britanic. Sper sincer să putem face acest lucru printr-un acord pentru a ieşi într-un mod ordonat. Ceea ce contează este să respectăm votul poporului britanic”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.