Discursurile privind Brexitul din Marea Britanie sunt în continuare departe de realitate, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, într-un discurs ţinut în oraşul german Freiburg, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Câteodată am impresia că britanicii au impresia că noi renunţăm la Marea Britanie, dar este exact invers”, a declarat Juncker, adăugând că publicul britanic nu a fost informat corespunzător privind consecinţele părăsirii blocului european.

„Nu a avut loc niciodată o campanie reală privind referendumului, adică o campanie a informării”, a precizat el, fiind întrebat de posibilitatea unui nou vot al britanicilor privind apartenenţa la UE. „Britanicii, inclusiv miniştrii, abia acum descoperă câte întrebări există”, a adăugat Juncker.

„Dacă discuţiile nu merg în direcţia bună, avioanele britanice nu mai pot ateriza pe continent. Oamenii nu ştiau acest lucru şi ar fi trebuit să fie informaţi”, a declarat el.

Juncker a precizat şi că Brexitul „este în trecut” şi că doreşte să trateze viitorul celor 27 de state ale UE.

„Suntem în mijlocul negocierilor privind Brexitul şi susţin o cooperare cu britanicii ca prieteni. Trebuie să menţinem o atitudine civilizată”, a afirmat Juncker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.