Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni după-amiază că francezii au o mare problemă cu privire la cheltuielile bugetare, care sunt prea ridicate şi orientate spre domenii greşite. Acest avertisment vine la doar o zi după ce Emmanuel Macron a câştigat alegerile prezidenţiale, promiţând inclusiv reducerea cheltuielilor bugetare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu Franţa, avem o problemă specifică... francezii cheltuie prea mulţi bani şi cheltuie prea mult în locuri greşite. Asta nu va funcţiona în timp”; a declarat Juncker la un eveniment din Berlin.

Liderul european a participat la prezentare noii cărţi a ministrului german de Externe, Sigmar Gabriel, unde s-a discutat inclusiv despre Brexit şi alegerile prezidenţiale din Franţa.

Preşedintele CE i-a felicitat pe francezi pentru alegerea unui ”viitor european” după victoria lui Emmanuel Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.