Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni după-amiază că Statele Unite au în continuare nevoie de un aliat puternic şi unit cum este Uniunea Europeană. Declaraţia lui Juncker a avut loc înainte de o întâlnire crucială cu vicepreşedintele Mike Pence, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că Statele Unite au nevoie ca Uniunea Europeană să fie puternică şi unită pe toate subiectele. Acesta nu este momentul ca Europa să fie divizată în fostele categorii naţionale şi provinciale”, a precizat preşedintele CE.

Între timp, vicepreşedintele american le-a spus oficialilor europeni că administraţia Trump analizează metode pentru a “consolida relaţia” UE-SUA.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ultimul ambasador american, care a fost demis de Trump, a avertizat noua administraţie să nu anuleze decenii de încurajare din partea SUA faţă de integrarea europeană şi a subliniat că susţinerea Brexit este “culmea nebuniei”.

Pence a petrecut weekendul în Germania, încercând să liniştească europenii că Trump este angajat faţă de pactul de apărare al NATO, însă nu toţi au fost convinşi.

Preşedintele Donald Trump i-a alarmat pe liderii UE atunci când a sprijinit decizia Marii Britanii de a ieşi din blocul comunitar şi sugerând, luna trecută, că alte state ar putea urma exemplul Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.