Preşedintele american Joe Biden şi Prima Doamnă Jill Biden, o profesoară universitară în activitate, au câştigat anul trecut 579.514 de dolari şi au plătit în total impozite în valoare de 169.820 de dolari, anunţă Casa Albă, care insistă asupra ”angajamentului transparenţei” al democratului în vârstă de 80 de ani, care-şi semnalează tot mai mult intenţia de a candida la un nou mandat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin această publicare, preşedintele Biden a adus la cunoştinţa publicului, în total, 25 de ani declaraţii fiscale”, precizează  într-un comunicat Executivul american.

Casa Albă insistă asupra ”angajamentului transparenţei” democratului în vârstă de 80 de ani, o precizare nu tocmai inocentă în contextul politicii americane.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Joe Biden, care-şi semnalează tot mai mult intenţia de a candida la al doilea mandat, l-ar putea înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidenşale din 2024.

Miliardarul republican, care a întrerupt practica transparenţei fiscale a Casei Albe, luptă ca declaraţiile sale de impozit să rămână confidenţiale.

O comisie parlamentară a stabilit prin vot, în decembrie, să se publice declaraţiile fiscale ale miliardarului pe şase ani, aferente perioadei 2015-2020.

S-a aflat, astfel, că Donald Trump a plătit impozite în valoare de doar 750 de dolari în 2017, în primul an la Casa Albă, iar apoi aproximativ un milion de dolari în 2018 şi 2019 şi absolut nimic în 2020, anul în care a fost înfrânt în alegeri de către Joe Biden şi în care veniturile i-au scăzut cu cinci milioane de dolari.

Cuplul Biden a donat în 2022 suma de 20.180 de dolari unor organizaţii de caritate, anunţă Casa Albă.

Vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul său Doug Emhoff au declarat în 2022 venituri în valoare de 456.918 de dolari, mai anunţă Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.