Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută luni după prima întâlnire faţă în faţă pe care a avut-o cu liderul chinez, Xi Jinping, că nu percepe nicio „încercare iminentă” din partea Chinei de a invada Taiwanul autonom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden a avut o discuţie de mai bine de trei ore cu liderul chinez Xi Jinping la summitul G20 care se desfăşoară la Bali.

Biden a spus că în discuţiile cu omologul chinez i-a precizat că politica SUA faţă de Taiwan nu s-a schimbat, dar nici faţă de politica „unei singure Chine”, deşi înainte de aceste convorbiri şeful Casei Albe declarase de patru ori că SUA ar apăra militar Taiwanul dacă China ar interveni în insula autonomă, precizează CNN.

"Am spus clar că dorim ca problemele dintre cele două părţi ale strâmtorii să fie rezolvate în mod paşnic, astfel încât să nu se ajungă niciodată la aşa ceva", a spus Biden despre un eventual conflict China-Taiwan.

"Sunt convins că a înţeles exact ceea ce am spus", a mai spus Biden despre discuţiile cu Xi Jinping. „Am vorbit serios şi am spus ceea ce gândesc”, a punctat Joe Biden,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.