Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă, sâmbătă, în timpul vizitei sale în Cambodgia, o ţară din Asia de Sud-Est. El mulţumit ”premierului pentru leadershipului Columbiei în preşedinţia ASEAN”, confundând ţara asiatică cu o ţară sud-americană, respectiv Columbia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să-i mulţumesc premierului (n.r. Hun Sen) pentru leadershipul Columbiei în preşedinţia ASEAN”, a afirmat preşedintele american în deschiderea summitului din Asia de Sud-Est de la Phnom Penh, alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen.

Columbia, o ţară sud-americană, pare să fie în mintea preşedintelui american, pentru că liderul SUA a comis aceeaşi greşeală când a părăsit Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia. El le-a spus reporterilor că ”se îndrepta spre Columbia” (”Colombia” în limba engleză), înainte de a se corecta rapid.

”Vreau să spun, Cambodgia” (”Cambodia”, în limba engleză), a rectificat el.

Joe Biden, care împlineşte 80 de ani luna aceasta, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe de la începutul mandatului său prezidenţial.


Cea mai recentă gafă a sa, care este uşor de contestat din punct de vedere geografic, a fost totuşi mai puţin jenantă decât cea făcută de vicepreşedinta americană în septembrie anul trecut în Coreea de Sud.

Vicepreşedinta americană Kamala Harris, a spus, în timpul unei vizite în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, că Statele Unite au ”o alianţă cu Republica Coreea de Nord. Şi este o alianţă care este puternică şi de durată”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.