Preşedintele american Joe Biden, cel mai în vârstă şef de stat american în funcţie, a confirmat că intenţionează să-şi anunţe candidatura la un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale din 2024, însă nu imediat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intenţia mea este, a fost de la început, să candidez”, a declarat vineri democratul, în vârstă de 80 de ani, într-un interviu acordat postului ABC News.

Soţia sa, Joll Biden, a declarat vineri Associated Press că a mai rămas doar să decidă locul şi data intrării în campania electorală prezidenţială.

Întrebat despre această declaraţie, Joe Biden a glumit, fără să confirme sau să infirme.

El a subliniat însă că nu se grăbeşte.

”Sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm pe termen scurt, înainte să încep să fac campanie”, a declarat el, referindu-se la reforme întreprinse de către administraţia sa.

Întrebat dacă vârsta i-a influenţat decizia de a candida sau nu, Biden a răspuns că ”nu. Dar este legitim ca oamenii să-şi pună întrebări despre vârsta mea. Este întru totul legitim”.

”Tot ceea ce pot spune este fiţi atenţi la ceea ce fac”, a subliniat el, părând să se refere la bilanţul primilor săi doi ani la Casa Albă.

Joe Biden şi-ar încheia un al doilea eventual mandat la vârsta de 86 de ani.

Un examen medical efectuat săptămâna trecută a conchis că este ”viguros” şi ”apt” să-şi îndeplinească funcţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.