Preşedintele american Joe Biden a avertizat, sâmbătă, că un atac este "foarte probabil" împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele "24-36 de ore". El a afirmat că atacul american cu dronă, soldat cu moartea a doi membri ai ISIS-K nu va fi "ultimul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comandaţii mei m-au informat că un atac este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore. Le-am cerut să ia toate măsurile pentru a prioritiza forţa de protecţie", a afirmat preşedintele american într-un comunicat.

El a subliniat că situaţia de la aeroportul din Kabul rămâne extrem de periculoasă şi a subliniat că atacul american cu dronă de sâmbătă dimineaţă nu a fost ultimul.

"Atacul nu a fost ultimul. Vom continua să vânăm orice persoană implicată în atacul odios de la aeroport şi să o facem să plătească", susţine preşedintele american.

Armata americană a anunţat, vineri, că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui "planificator" al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere.

Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul "operator'.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.