Jihadistul Salah Abdeslam, suspectul cheie al procurorilor francezi în ancheta privind atentatele de la 13 noiembrie, a apărut joi dimineaţa pentru audieri în faţa principalei instanţe de judecată din metropola Paris. Este pentru a treia oară când teroristul belgian ajunge în faţa judecătorilor antiterorism, după ce a refuzat în două rânduri să răspundă întrebărilor adresate după transferul său din Belgia în Franţa, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 26 de ani, jihadistul belgian este singurul supravieţuitor dintre cei zece membri ai comandoului care a comis atacurile din 13 noiembrie de la Paris. Acesta a refuzat să răspundă întrebărilor pe care un judecător francez i le-a adresat la 20 mai. În vreme ce, la începutul lunii iulie a refuzat să se prezinte la o nouă serie de audieri.

După extrădarea sa în custodia autorităţilor franceze, teroristul a refuzat să mai răspundă la întrebări, iar avocatul său a explicat că este furios în legătura cu supravegherea video permanentă instalată în celula sa dintr-o înschisoare franceză de maximă securitate.

Avocatul Frank Berton a încercat la 7 iulie să pună capăt supravegherii video permanente în propria celulă a lui Salah Abdeslam. Însă, cererea sa a fost respinsă de către Consiliul de Stat al Franţei, întrucât dreptul la intimitate al suspectului nu este încălcat în mod excesiv prin supravegherea sa video.

Salah Abdeslam a fost arestat la 18 martie în urma unei operaţiuni a forţelor de securitate belgiene din Molenbeek. Arestarea jihadistului a avut loc la doar câteva blocuri de locuinţa părinţilor săi, după patru luni în care a reuşit să fugă de autorităţile europene în ciuda unui mandat internaţional emis pe numele său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.