Jihadiştii Statului Islamic au revendicat sâmbătă după-amiază explozia, care a zguduit templul musulman Shah Noorani din provincia pakistaneză Baluchistan. Între timp, autorităţile au anunţat că bilanţul atentatului a crescut la 43 de morţi, în vreme ce peste o sută de persoane au fost rănite. Un consilier local a avertizat că bilanţul ar putea să crească în următoarele ore, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de persoane se rugau în templu în momentul exploziei.

Salvatorii au intervenit pentru a muta zeci de persoane rănite în spitalele din oraşele Hub şi Karachi. De asemenea, executivul a trimis la faţa locului până la 25 de ambulanţe.

”În fiecare zi, aveam un dans ritual, iar multe persoane participă”, a declarat custodele templului, Nawaz Ali.

Templul Shah Noorani este situat într-o zonă montană, la aproximativ 100 de kilometri de metropola Karachi.

Autorităţile pakistaneze nu au determinat încă dacă este vorba de un atac sinucigaş sau bomba a fost plasată anterior în templu.

Provincia Baluchistan a devenit ţinta a numeroase atentate teroriste în ultimul an, dintre care unul a fost revendicat de jihadiştii afiliaţi ISIS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.