Un lunetist din Armata Marii Britanii i-a zburat capul unui călău ISIS chiar în timp ce jihadistul învăţa un grup de 20 de recruţi cum să decapiteze prizonieri. Militarul SAS (Serviciul Aerian Special britanic) a folosit un model special de glonţ şi l-a împuşcat în cap pe călău, deşi acesta se afla la o depărtare de 1200 de metri, scrie express.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazându-se pe o serie de informaţii primite de la agenţi MI6, un grup de şase lunetişti britanici s-au apropiat de o bază de antrenament a ISIS din nordul Siriei. Membrii regimentului de elită al Armatei britanice au fost dotaţi cu gloanţe speciale, numite ”wounding bullets” (gloanţe de rănire), care efectuează în aer o mişcare de rotire şi care sunt mult mai eficiente pentru atacurile la distanţă mare.

Pentru că locaţia se afla în imediata apropiere a unei şcoli, armata nu a putut risca un atac aerian, motiv pentru care s-a intervenit la sol cu lunetişti. Potrivit unor surse militare citate de presa britanică, lunetistul a folosit o armă Dan.338, echipată cu amortizor de sunet.

Jihadistul a fost împuşcat chiar în momentul în care învăţa tineri recruţi cum să decapiteze ostateci folosind cuţite, securi şi săbii. El a fost uşor de recunoscut doarece purta haine albe şi nu tradiţionalul echipament negru al membrilor ISIS.

Surse din armată au povestit, pentru Daily Express, cum s-a produs întreg atacul. Lunetistul a ţintit unul dintre picioarele călăului, bazându-se pe faptul că glonţul îl va lovi în partea de sus a corpului, ca urmare a condiţiilor meteo. ”Acum stătea acolo şi un moment mai târziu i-a explodat efectiv capul. Călăul a rămas câteva secunde în picioare după care corpul său s-a prăbuşit. În acel moment s-a instalat panica în rândul celor aflaţi în bază. Mai târziu am aflat că majoritatea recruţilor au dezertat. Am reuşit să scăpăm de 21 de terorişti cu un singur glonţ”, a povestit o sursă din armata engleză pentru Daily Express.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.