Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, susţine că Regatului Unit „i-ar fi mai bine în afara UE”, chiar şi fără un acord privind Brexitul, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hunt a declarat pentru Axios că, deşi a susţinut campania pentru rămânerea în Uniunea Europeană, el consideră acum că Regatului Unit îi va fi mai bine părăsind blocul european, indiferent de cum se vor finaliza negocierile.

Hunt l-a lăudat pe predecesorul său, Boris Johnson, care şi-a dat demisia luna trecută ca protest faţă de felul în care a gestionat Brexitul prim-ministrul Theresa May. Johson „a schimbat cursul istoriei britanice prin campania sa pentru Brexit”, conform lui Hunt.

Întrebat dacă Johnson ar fi un prim-ministru bun, Hunt a declarat: „Nu sunt de acord cu el în privinţa tuturor aspectelor, dar cine ştie ce va fi în viitor?” Hunt a declarat că Trump a găsit „un dezechilibru” în comerţul dintre UE şi SUA şi că preşedintele american „înţelege în mod clar importanţa ordinii mondiale aşa cum o ştim”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.