Liderul laburist a declarat sămbătă noaptea că are în continuare şanse pentru a deveni premier şi va încerca să blocheze ”până la capăt” formarea unui nou executiv conservator în Marea Britanie, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă mai pot să fiu prim-ministru. Asta este în continuare pe masă. Absolut!”, a precizat Jeremy Corbyn într-un interviu pentru Sunday Mirror.

Corbyn a explicat că există o posibilitate de a bloca discursul reginei Elisabeta a II-a, iar laburiştii sunt pregătiţi să încerce ”până la capăt” pentru a opri rămânerea la putere a premierului May.

Conservatorii au nevoie de opt parlamentari pentru a-şi asigura o majoritate de lucru în Camera Comunelor, în vreme ce unioniştii nord-irlandezi au câştigat zece poziţii în alegerile anticipate convocate de Theresa May tocmai pentru a consolida o majoritate existentă a conservatorilor înainte de negocierile pentru Brexit.

Laburiştii au dus o campanie electorală remarcabilă, atât prin organizarea de mitinguri electorale, cât şi prin lansarea unor eforturi extraordinare pe reţelele sociale de a-i scoate pe tineri la urne în ziua alegerilor generale din Marea Britanie.

De asemenea, laburiştii au propus o platformă cu adevărat progresistă şi au obţinut cea mai creştere în voturi într-o perioadă de doi ani, deşi analiştii nu-i dădeau mari şanse lui Jeremy Corbyn, un veteran al politicii britanice, cunoscut pentru politicile socialiste şi urât de membrii moderaţi ai Partidului Laburist.

În urma alegerilor anticipate, laburiştii au reuşit să obţină 262 de parlamentari, câştigând în mai multe circumscripţii tradiţional conservatoare, cum este Kensington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.