Secretarul General al NATO, a întreprins, marţi, o vizită la baza militară Lask, din Polonia, alături de preşedintele polonez, Andrzej Duda, şi a subliniat, rolul fundamental al Poloniei în gestionarea situaţiei refugiaţilor ucraineni. De asemenea, Stoltenberg a reiterat sprijinul oferit de Alianţă Ucrainei în războiul cu Rusia, precum şi condamnarea „invaziei nejustificate şi brutale a Rusiei” în Ucraina „Pentru prima oară în istorie, desfăşurăm Forţa de Reacţie a NATO. Astăzi, soldaţii francezi ajung în România”, a precizat Secretarul General NATO, conform comunicatului de presă al Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele Putin a spulberat pacea în Europa. Aliaţii condamnă invazia nejustificată şi brutală a Rusiei în Ucraina. Atacul rusesc este total inacceptabil. Şi este activat de Belarus”, a precizat Secretarul General NATO.

„Aliaţii NATO oferă sprijin Ucrainei. Salutăm rolul principal al Poloniei. Vă deschideţi graniţele pentru sutele de mii de refugiaţi care fug de conflict. Mulţumesc Poloniei pentru sprijinul şi puterea sa în acest moment periculos pentru Europa”, a mai afirmat Stoltenberg.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Războiul lui Putin ne afectează pe toţi. Aliaţii NATO vor fi mereu împreună, Să ne apărăm şi să ne protejăm reciproc. Aici, la această bază aeriană vedem solidaritatea aliată în acţiune. Avioane de vânătoare din Statele Unite zboară alături de forţele aeriene poloneze, pentru a menţine spaţiul aerian NATO în siguranţă, 24/7”, a adăugat el.

„În ultimele săptămâni, ne-am sporit prezenţa în partea de est a Alianţei. Astăzi, pentru prima dată în istoria noastră, desfăşurăm Forţa de Reacţie a NATO. Astăzi, trupele franceze sosesc în România ca element de conducere al acestei forţe”, a continuat el.

„Angajamentul nostru faţă de articolul 5, clauza noastră de apărare colectivă, este fermă. Vom proteja şi apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, potrivit lui Stoltenberg.

„NATO este o Alianţă defensivă. Nu căutăm un conflict cu Rusia. Rusia trebuie să oprească imediat războiul, să-şi retragă toate forţele din Ucraina şi să se angajeze cu bună-credinţă în eforturile diplomatice. Lumea este alături de Ucraina în apelul la pace”, a conchis el.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.