Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi după-amiază că reprezentanţii executivului libian recunoscut de către Naţiunile Unite au solicitat oficial ajutorul aliaţilor pentru antrenarea şi dezvoltarea forţelor armate guvernamentale, care se luptă de câţiva ani atât cu facţiunile armate, cât şi cu jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această solicitare... am primit-o ieri (miercuri - n.r.), deci abia acum am început să analizăm ce fel de sprijin putem să acordăm”, a declarat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles.

De asemenea, secretarul general a explicat că solicitarea vizează construirea unor instituţii de securitate şi apărare puternice în Libia. Ţara nord-africană a coborât în haos după înlăturarea regimului lui Gaddafi.

NATO ar putea să decidă să pună bazele unor programe de antrenare şi dotare a forţelor armate naţionale asemănătoare cu cele dezvoltate în ultimii ani în Afganistan şi Irak.

În Irak, forţele armate naţionale antrenate de americani au reuşit să lanseze o ofensivă asupra bastionului jihadist din Mosul. După câteva luni de lupte intense, forţele guvernamentale irakiene au reuşit să elibereze jumătatea estică a metropolei, unde a fost reinstaurată pacea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.