O barcă turistică a naufragiat în largul insulei Hokkaido, din nordul Japoniei, a anunţat paza de coastă a ţării. Barca avea 26 de persoane la bord, iar patru au fost găsite, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au pierdut contactul cu nava, care avea 26 de persoane la bord, după ce aceasta a trimis un semnal de primejdie în care spunea că ia apă la ora locală 13:15 (04:15 GMT) sâmbătă.

Patru persoane au fost găsite între timp şi au fost duse la spital.

Ambarcaţiunea Kazu 1 a fost într-o călătorie de trei ore în jurul peninsulei Shiretoko, informează BBC.

Zona face parte din patrimoniul mondial UNESCO, iar excursiile cu barca sunt populare în rândul turiştilor care speră să observe balenele şi leii de mare, precum şi urşii bruni pe plajele stâncoase.



Paza de coastă spune că a trimis bărci de patrulare şi avioane de poliţie şi militare pentru a găsi nava. Căutărilor s-au alăturat şi bărcile locale de pescuit.

Kazu 1 a fost auzit ultima dată în jurul orei 15:00, ora locală, când echipajul a spus că se înclină la un unghi de 30 de grade şi începe să se scufunde, potrivit presei japoneze.

Din cele 26 de persoane aflate la bord, doi erau membri ai echipajului şi doi copii.

Valurile din zonă fuseseră mari, iar bărcile locale de pescuit se hotărâseră să se întoarcă în port până la mijlocul dimineţii.

Echipajul a spus că toţi cei aflaţi la bord purtau veste de salvare.

Dar temperaturile din zonă pot scădea până la 0C când se lasă noaptea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.