Japonia va expulza opt diplomaţi şi oficiali ruşi din cauza războiului din Ucraina, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe, Hikariko Ono. De asemenea, Japonia îşi va extinde sancţiunile împotriva Rusiei şi va interzice importurile de cărbune şi votcă ruseşti şi va îngheţa activele băncilor importante, precum AIFa Bank şi Sberbank, a afirmat premierul japonez Fumio Kishida, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diplomaţii sunt angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Japonia şi oficialii de la biroul Reprezentantului pentru Comerţ al Japoniei.

”Negarea de către Rusia a uciderii în masă a civililor, numind incidentul fake news din partea Ucrainei, face parte din propaganda Rusiei şi este categoric inacceptabilă”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe al Japoniei.

Anterior, ministrul japonez al Economiei, Comerţului şi Industriei a anunţat că Japonia va reduce treptat importurile de cărbune rusesc ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Japonia îşi va extinde sancţiunile împotriva Rusiei, interzicând importurile de cărbune şi votcă din Rusia şi îngheţând activele băncilor importante, precum AlFa Bank şi Sberbank, a declarat, vineri, premierul japonez Fumio Kishida, într-o conferinţă de presă.

Noile sancţiuni vor reduce, de asemenea, importurile de cărbune şi noile investiţii în Rusia, în conformitate cu măsurile luate de alte ţări G7, a adăugat Kishida.

Cu toate acestea, el nu a oferit date exacte pentru eliminarea treptată a importurilor de cărbune, însă a precizat că Japonia a folosit cărbune în diferite sectoare, inclusiv energie electrică şi ciment.

El a adăugat că Tokyo ”va trebui să ia în considerare acele domenii şi fiecare dintre situaţiile lor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.