La doar o zi după ce preşedintele american i-a cerut directorului demis al Birorului Federal de Investigaţii (FBI) să pună capăt unei anchete care-l viza pe consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, James Comey l-a confruntat pe Procurorul General, Jeff Sessions, şi i-a cerut să nu-l mai lase singur în aceeaşi încăpere cu Donald Trump, relatează The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

James Comey credea în ideea că Jeff Session ar trebui să potejeze FBI de orice influenţă exercitată de la Casa Albă.

În urma întâlnirii cu preşedintele american, directorul demis al FBI a simţit nevoia să-i spună în privat şefului departamentului de Justiţie că a avut o discuţie extrem de nepotrivită cu Trump.

Însă, Sessions nu a putut să-i garanteze că preşedintele nu va vrea să comunice din nou de unul singur cu James Comey.

Directorul FBI nu i-a mărturisit Procurorului General ce l-a alarmat în discuţia purtată în Biroul Oval cu preşedintele şi nu a spus nimic despre cererea lui Trump de a renunţa la ancheta care-l viza pe consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Michael Flynn.

Comey deja povestise unui număr de prieteni apropiaţi despre discuţia nepotrivită purtată cu preşedintele republican, înainte ca aceasta din urmă să-l concedieze de la conducerea FBI.

Presa americană aşteaptă cu nerăbdare audierea lui James Comey în faţa Comisiei de Informaţii a Senatului, unde va discuta despre interacţiunile sale cu preşedintele Trump şi motivaţia sa pentru a păstra secretă solicitatea miliardarului republican de a renunţa la investigaţia care-l viza pe Flynn.

Preşedintele Trump a decis că nu va utiliza privilegiul executiv pentru a bloca audierea lui Comey.

Însă, dorinţa sa de a nu rămâne singur în prezenţa preşedintelui american atrage atenţia asupra lipsei de încredere pe care o avea Comey în relaţie cu Trump.

James Comey credea că preşedintele republican încearcă în mod intenţionat să submineze independenţa FBI în investigaţia cu privire la amestecarea ruşilor în alegerile prezidenţiale şi presupusele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

În schimb, fostul director al FBI a discutat de cel puţin două ori în privat cu Barack Obama.

Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze despre discuţia purtată de Comey şi Sessions.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.