Italia şi Ungaria, două ţări care au criticat dur politicile europene privind imigraţia, au promis marţi să lucreze împreună la o abordare mai dură privind migranţii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprim-ministrul italian, Matteo Salvini s-a întâlnit cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, la Milano.

„Am căzut de acord că cea mai importantă problemă este migraţia”, a declarat Orban, adăugând că ei s-au înţeles să lucreze împreună pentru o abordare mai dură pe acest subiect.

El a declarat că Ungaria a demonstrat că migraţia ar putea fi oprită şi prin graniţele de pe uscat şi că noul guvern al Italiei a arătat că poate fi oprită şi în Marea Mediterană.

„Securitatea Europei depinde de succesul lui”, a afirmat Orban.

Italia şi Ungaria sunt membre ale Uniunii Europene, care a atras un număr mare de refugiaţi începând cu 2015, în principal din Orientul Mijlociu şi Africa.

Ambii lideri l-au criticat pe preşedintele francez, Emmanuel Macron. Salvini l-a acuzat că nu face destule pentru a ajuta Italia în privinţa migraţiei iar Orban a declarat că preşedintele francez vrea să „arunce în aer” Partidul Popular European, din care face parte şi prim-ministrul ungar.

„Macron este liderul partidelor pro-migraţie în Europa de astăzi”, a declarat Orban.

„Şi iată-ne pe noi încercând să oprim migraţia ilegală. Există o dezbatere mare despre acest lucru în Partidul Popular European. Am dori ca poziţia noastră să fie poziţia oficială a partidului”, a adăugat Orban.

Salvini a făcut apel către Macron să nu mai trimită înapoi migranţii care încearcă să intre în Franţa prin oraşul italian de graniţă Ventimiglia. El a adăugat că Italia este aproape să ajungă la un acord cu Germania privind controalele la graniţe asupra migranţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.