Patru tigri şi-au ucis îmblânzitorul în sudul Italiei, readucând astfel din nou în discuţie interzicerea folosirii animalelor la spectacolele de circ, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia italiană a informat că îmblânzitorul de 61 de ani, Ettore Weber, a fost atacat de tigri joi în timpul unei sesiuni de antrenamente în Triggiano, un oraş mic din regiunea Puglia.

Toţi cei opt tigri ai circului au fost capturaţi de poliţie, stârnind proteste de la asociaţiile pentru drepturile animalelor.

Liga Anti-Vivisecţie (LAV) a cerut ca tigrii implicaţi în atac să nu fie ucişi şi a făcut apel la guvern să grăbească crearea unor legi care ar interzice folosirea animalelor la circ.

„Tigrii trebuie salvaţi şi plasaţi într-un mediu potrivit pentru nevoile lor”, se arată într-un comunicat LAV.

Parlamentul italian dezbate în prezent un proiect de lege prin care s-ar interzice folosirea animalelor la circ.

Guvernul a promis că va acţiona rapid dacă proiectul de lege va fi aprobat, spre nemulţumirea asociaţiei naţionale a circurilor, care a anunţat că va protesta.

Conform unui studiu publicat în 2017 de Fundaţia Censis, Italia este una dintre puţinele state europene care nu limitează folosirea animalelor în spectacolele de circ.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.