Ex-premierul Matteo Renzi a anunţat luni după-amiază că vrea organizarea unor alegeri interne pentru desemnarea conducerii Partidului Democrat (PD) înainte de următoarele alegeri naţionale, deşi acesta deţine în acest moment şefia PD, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Renzi a demisionat la începutul lunii decembrie din funcţia de prim-ministru, după ce alegătorii italieni au respins în mod categoric prin referendum reformele constituţionale propuse de Guvern.

De asemenea, acesta a solicitat organizarea de alegeri anticipate în acest an, chiar dacă democraţii controlează în acest moment legislativul Italiei.

”Cred că de bun simţ dacă acceptăm ideea organizării unui congres înainte de orice vot naţional. Un ciclu se termină la conducerea PD”, a declarat Renzi.

Fostul premier a precizat că nu este în puterea sa să decidă când vor fi organizate următoarele alegeri la nivel naţional.

Matteo Renzi a explicat că este important ca democraţii să fie pregătiţi pentru următoarele alegeri, deşi nu a propus o dată pentru Congresul PD.

Un aliat politic a declarat că fostul premier vrea organizarea unui congres în luna aprilie, în vreme ce presa italiană a speculat că acesta ar urma să demisioneze în următoarele săptămâni de la conducerea PD.

O serie de sondaje interne arată că Renzi ar câştiga cu uşurinţă în faţa celor mai aşteptaţi contracandidaţi, printre care se numără Michele Emiliano - guvernatorul PD din regiunea sudică Puglia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.