Matteo Renzi a declarat luni după-amiază că se aşteaptă la organizarea unor alegeri legislative anticipate în luna iunie 2017, după ce alegătorii italieni au respins categoric agenda de reforme constituţionale, iar eşecul a dus la demisia sa de la conducerea executivului Italiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Următoarele alegeri, probabil în iunie, vor fi organizate pe baza sistemului de votare proporţional”, a menţionat Renzi într-un interviu pentru publicaţia Quotidiano.net

Însă, premierul demisionar a precizat că parlamentarii ar putea să respingă ideea unor alegeri anticipate înainte de luna septembrie 2017, pentru că vor să intre în sistemul de pensii bugetare.

Preşedintele Sergio Mattarella l-a însărcinat duminică pe ministrul de Externe, Paolo Gentiloni, cu mandatul pentru formarea unui nou executiv după demisia lui Renzi.

Următoarele alegeri parlamentare ar trebui să aibă loc în mod normal la finele anului 2018.

Interviul din Quotidiano a fost publicat fără acordul lui Matteo Renzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.