Matteo Renzi ar urma să câştige duminică seara cu un avans considerabil şefia Partidului Democrat, la doar cinci luni după ce a demisionat din poziţia de premier ca urmare a eşecului înregistrat în referendumul constituţional din Italia, scrie DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă va câştiga alegerile primare ale democraţilor, atunci Renzi va conduce din nou campania pentru alegerile generale, în care se va confrunta cu populiştii de la Mişcarea ”Cinci Stele” (M5S).

De asemenea, rezultatele alegerilor primare sunt aşteptat la scurt timp după închiderea urnelor, la ora locală 20.00 (21.00 ora României).

Printre principalii contracadidaţi ai fostului premier se numără ministrul Justiţiei, Andrea Orlando, şi guvernatorul regiunii Puglia, Michele Emiliano.

Un sondaj publicat vineri arăta un avans considerabil pentru fostul prim-ministru italian, care ar urma să adune 75% din voturi, faţă de cele 18,2% pentru Orlando şi 6,8% pentru Emiliano.

Însă, prezenţa la vot ar urma să fie deosebit de scăzută, sugerând apatia votanţilor faţă de Partidul Democrat.

Renzi era văzut drept o stea a politicii italiene, dar şi-a dat demisia din funţia de premier şi s-a retras de la conducerea democraţilor după ce a suferit o înfrângere grea în referendumul constituţional din decembrie 2016.

Totuşi, acesta a refuzat să se retragă din viaţa publică şi de pe scena politică din Italia.

Partidul Democrat a fost puternic slăbit în ultimele luni, în special după retragerea aripii stângiste condusă de Pier Luigi Bersani.

Populiştii M5S s-au bucurat în schimb de o consolidare a sprijinului electoral în sondaje, în ciuda unei agende radicale care promite un referendum pentru ieşirea din zona euro a Italiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.