Italia a decis să impună testarea obligatorie a tuturor călătorilor care vin din China - care înregistrează o ”explozie” a cazurilor de covid-19, a anunţat ministrul italian al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această măsură se dovedeşte indispensabilă în vederea garantării supravegherii şi individualizării unor eventuale variante ale virusului (SARS-CoV-2), cu scopul de a proteja populaţia italiană”, a justificat miercuri, într-un comunicat, ministrul italian al Sănătăţii Orazio Schillaci.

Sfârşitul brusc, în această lună, al politicii ”zero covid” în China a provocat îngrijorare în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite, care urmează să impună restricţii călătorilor chinezi, în contextul în care China se confruntă cu cel mai important val de contaminări din lume, amplificată de apariţia unor noi variante ale SARS-CoV-2.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Japonia urmează să restabilească, începând de vineri, testarea PCR obligatorie a călătorilor care vin din China continentală.

Taiwanul, pe care China îl revendică drept parte a teritoriului său, a anunţat că va proceda la controale covid-19 ale călătorilor care provin de pe continent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.