Italia a extins carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii ţări, începând de marţi dimineaţă, premierul Giuseppe Conte afirmând că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie şi vor fi obligaţi să prezinte o dovadă în acest sens, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a spus că măsurile au rolul să îi apere pe cei mai fragili membri ai societăţii.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a crescut luni cu 97, la 467, Italia fiind cea mai grav afectată ţară din lume după China de epidemia provocată de noul coronavirus.

Într-un discurs susţinut la televiziune, Conte a spus cel mai bun lucru pe care îl pot face cetăţenii Italiei este să stea acasă. El a adăugat că toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, sunt suspendate la nivel naţional, relatează Corriere della Sera.

Astfel, guvernul extinde măsurile lansate în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru Lombardia şi alte 14 provincii, începând de marţi, 10 martie, şi până pe 3 aprilie.

Toate deplasările vor fi interzise, cu excepţia ”nevoii dovedite de a munci sau a situaţiilor urgente de familie sau de sănătate”.

Întreaga ţară va fi în carantină pentru a opri extinderea virusului care a infectat, până pe 9 martie, 9.172 de persoane, dintre care 463 au murit. Un număr de 724 de oameni s-au vindecat, iar alţi 700 de află la terapie intensivă, potrivit datelor Protecţiei Civile.

Premierul a explicat că ”nu este timp de pierdut” pentru a contracara extinderea virusului: ”Toată lumea trebuie să sacrifice ceva pentru a proteja sănătatea cetăţenilor. Acum este momentul responsabilităţii. Nu putem lăsa garda jos”.

Decretul, format dintr-un singur articol, va merge în seara asta la Jurnalul oficial şi va intra în vigoare marţi dimineaţă, extinzând măsurile lansate duminică la nivelul întregii peninsule.

”Cifrele ne spun că are loc o creştere importantă a infecţiilor, a numărului de oameni internaţi la terapie intensivă şi sub-intensivă, precum şi a numărului de persoane decedate. Comportamentul nostru trebuie să se schimbe din acest motiv. Trebuie să se schimbe acum. Am decis să iau măsuri mai stringente, mai puternice, imediate. Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o pot rezuma la: ‘Stau acasă‘”, a spus Conte.

Acesta a adăugat că nu va mai exista o zonă roşie în Italia, care va fi o zonă protejată.

”Începând de mâine dimineaţă, oricine care va trebui să se deplaseze dintr-o municipalitate în alta va trebui să prezinte un certificat prin care să dovedească motivul călătoriei”, a precizat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.