O instanţă italiană a decis vineri transferarea în custodia autorităţilor belgiene a unui cetăţean alegerian, suspectat că ar fi asigurat documente false pentru jihadiştii din celula teroristă care a planificat atentatele din Bruxelles şi Paris, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din oraşul Salerno au susţinut că vor face apel la decizia judecătorilor, întrucât au nevoie de mai mult timp pentru a ancheta legăturile lui Djamal Eddine Ouali în Italia.

De regulă, extrădările pot fi amânate cu până la 60 de zile.

Ouali, un cetăţean algerian în vârstă de 40 de ani, a fost arestat duminică în oraşul italian Bellizzi de către forţele antiteroriste, ca răspuns la un mandat de arestare eliberat de autorităţile belgiene pentru fabricarea unor documente false, care au fost folosite de terorişti.

Mandatul european de arestare a fost emis după ce poliţiştii belgieni au descoperit în timpul unui raid antiterorist un computer, care a fost folosit de Ouali pentru a produce documente false, precum paşapoarte şi extrase de cont  pentru sute de oameni, inclusiv militanţi islamişti.

Pe acelaşi hard-disk, poliţiştii au descoperit poze şi documente false pentru Salah Abdeslam, implicat în atentatele din Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.